Stiri


May 27, 2013

Vă încurajăm să participați la Marea Reciclare, eveniment de colectare a maculaturii, duminică, 2 iunie, completând mai întâiformularul de înscriere. În aceea zi, se va organiza un traseu al colectării de maculatură din oraș, direct de la domiciliu.


Apr 25, 2013

Vineri, pe 26 aprilie, sunteți invitați la ceainăria din Cărturești, începând cu ora 19:00, să vă bucurați împreună de lucruri frumoase, companie plăcută și voie bună la cel de-al doilea eveniment Use Together din Iași. Intrarea este liberă tutoror celor care îmbrățișează ideile Use together, iar cel care va aduce cel mai „cool” obiect va fi premiat.

Apr 4, 2013

Continuând demersurile prolifice de colectare de maculatură în cadrul proiectului Marea Reciclare, Brave Art  ne testează simțul artistic. Provocarea lor constă în a forma litere uriașe corespunzătoare cuvântul IAȘI folosind hârtia ce urmează a fi reciclată. Toți cei dornici de implicare în această acțiune creativă de reutilizare a hârtiei sunt așteptați vineri, sâmbătă și duminică în Piața Unirii începând cu ora 13:00 încărcați cu saci de hârtie  pentru reciclat.

Mar 30, 2013

Așa cum ne-au obișnuit până acum, tinerii BraveArt și-au transpus pasiunea pentru ecologie  într-o altă propunere de proiect îndrăzneț, de data aceasta adresată liceelor ieșene. Brave Art în colaborare cu Asociația Mai Bine organizează în perioada 1-5 aprilie concursul județean MAREA RECICLARE de colectat maculatură.


Mar 22, 2013

În data de 27 martie, va avea loc primul eveniment Use Together adresat tuturor celor care îmbrățișează ideea consumului colaborativ, celor care doresc să economisească bani, timp, spațiu, celor care vor să creeze legături cu oameni cu aceleași valori și pasiuni. Cei interesați sunt așteptați la ora 18:30, în cafeneaua Acaju, pentru a face schimb, împrumut sau donații de obiecte.


Mar 20, 2013

Încărcați cu o doză generoasă de entuziasm pro-activ și animați de spiritul creativ, tinerii de la Brave Art în parteneriat cu Asociația Mai Bine și Fundația Comunitară Iași organizează sâmbătă, pe 23 martie, între orele 14:00 – 17:00, la Cărturești Iulius Mall, workshop-ul interactiv „IaȘi Reciclează” cu tematica ecologică.

 


Feb 1, 2013

Bateriile și acumulatorii portabili sunt cele mai periculoase deșeuri, o baterie de ceas poluând 500 de litri de apă sau 1m3 de sol. De aceea, este important ca deșeurile de acest tip să nu ajungă în natură, ci la centrele speciale de colectare, spre a fi depozitate și apoi reciclate corespunzător. Asociația Mai Bine a inițiat o rețea de colectare a acestor deșeuri încă din 2009, spațiile de colectare putând fi consultate pe Harta Eco a Iașului.

Jan 28, 2013

Punga este un obiect de utilitate cotidiană, fiind folosită de milioane de oameni, însă problema apare atunci când, din comoditate sau nepăsare, aceasta sfârșește prin a fi aruncată în mediul înconjurător. Prima întrebare care trebuie să ne preocupe este "Ce se întâmplă cu plasticul după ce ne folosim de el?", căci odată ajuns în natură nu numai că se descompune foarte greu, dar poluează apa și solul (plasticul fiind un produs petrolifer) și există mari șanse să fie îngerat de animale. Analizând procesele de fabricație, ajungem la  concluzia că această obișnuință, de a folosi punga de plastic, dar și cea de hârtie, este o practică nesustenabilă, nesănătoasă și ar trebui  să renunțăm la ea în favoarea unei alternative mai sănătoase pentru mediu.

Jan 22, 2013

Am auzit tot mai des în ultima vreme de “Sharing is caring!” sau “Dă și tu mai departe asta, te rog!”, indiferent că se referă la un eveniment, o idee sau o cerere de ajutor. Trăim vremuri în care mulți dintre noi considerăm că nimic din ce e material nu ne aparține. Mai mult, dorim să reducem consumul, să reciclăm, dar mai ales să reutilizăm.

Jan 21, 2013

Bateriile și acumulatorii portabili sunt cele mai periculoase deșeuri, o baterie de ceas poluând 500 de litri de apă sau 1m3 de sol. De aceea, este important ca deșeurile de acest tip să nu ajungă în natură, ci la centrele speciale de colectare, spre a fi depozitate și apoi reciclate corespunzător. Asociația Mai Bine a inițiat o rețea de colectare a acestor deșeuri încă din 2009, spațiile de colectare putând fi consultate pe Harta Eco a Iașului.

Dec 6, 2012

Asociația Mai Bine anunță lansarea îndrumarului civic ”Deșeurile domestice și salubritatea”! Acest material a luat naştere pentru a facilita accesul la informaţiile importante cu privire la responsabilităţile pe care noi, în calitate de cetăţeni şi de pământeni, le avem faţă de mediu şi ceea ce îi returnăm în urma consumului nostru zilnic de produse şi resurse.

 


Nov 29, 2012

La început de lună decembrie, Asociația Mai Bine vă invită la un atelier de reciclare creativă cu tematică de sărbători. Pe 8 decembrie, între orele 14 și 17, vă așteptăm la Librăria Cărturești Palas, unde vom realiza obiecte din diverse materiale - hârtie, sticle, capace, CD-uri sau pânză veche - și vom învăța cum prin gesturile mici de zi cu zi putem reduce consumul, reutiliza și recicla.


Nov 7, 2012

În perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013 Eco-Rom Ambalaje desfășoară o campanie de conștientizare a populației privind importanța colectării selective. Sub denumirea "Bătălia pentru orașul reciclării", campania se derulează în 20 de orașe, printre care și Iașul.

Oct 12, 2012

 

Clubul Creatorilor ne pregăteşte pentru începutul lunii noiembrie un atelier deosebit prin care participanţii acestuia au posibilitatea de a îşi pune în valoare propriile idei, folosindu-se de materiale refolosite, reciclate, reconvertite cu scopul de a demonstra tuturor, la finalul zilelor de lucru, că materialele „bune de aruncat” pot fi valorificate.


Sep 26, 2012

La final de septembrie, Asociația Mai Bine vă invită la două ateliere de reciclare creativă unde, timp de trei ore, vom realiza obiecte din diverse materiale. Astfel, pe 29 și 30 septembrie, între orele 14 și 17, vă așteptăm la Clubul Creatorilor să dăm o nouă întrebuințare hârtiei, sticlelor, capacelor și să învățăm cum prin gesturile mici de zi cu zi putem reduce consumul, reutiliza și recicla.

Aug 15, 2012

În perioada august - decembrie 2012, Asociația Mai Bine realizează o consultare publică privind deșeurile, adresată populației din municipiul Iași, care urmărește evaluarea percepției ieșenilor referitoare la problemele de mediu conexe deșeurilor, la sistemul de management al deșeurilor menajere de la nivel municipal și la implicarea actorilor locali relevanți în gestionarea acestora.


Mar 21, 2012

De curând am făcut cunoștință cu lucrurigratis.ro, o comunitate de oameni care acționează responsabil, caritabil poate și cu multiple beneficii pentru mediu și societate.  Este vorba de un site care pune în legătură oamenii care au ceva de oferit  cu cei care sunt în căutare de diverse.

Mar 19, 2012

Ateliere Fără Frontiere a lansat și în acest an programul ASSOCLIC prin intermediul căruia vor fi donate 1000 de calculatoare pe parcursul a trei etape de concurs, desfășurat în perioada martie – decembrie 2012. Programul ASSOCLIC urmărește reducerea decalajului informatic și sprijinirea categoriilor defavorizate prin donații de echipamente IT&C recondiționate în atelierul propriu.


Jan 26, 2012

 

 

Pe parcursul anului 2011, Asociația Mai Bine a implementat cea de a cincea ediție a proiectului IaȘi Reciclează, cel mai mare proiect de responsabilizare socială în domeniile reducerii consumului, reutilizării și reciclării la nivel local.

Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează, un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași și de Asociația RECOLAMP și implementat cu sprijinul tehnic al diverșilor parteneri locali și naționali a garantat sustenabilitatea activitaților derulate în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului IaȘi Reciclează.


Dec 13, 2011

Avem plăcerea de a vă invita la ultimul atelier de lucru manul Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează din acest an calendaristic! Ne vom vedea aşadar în week-end, mai exact sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 14.00 la ora 17.00 la Librăria Cărtureşti, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.


Nov 22, 2011

Iarna se apropie cu paşi repezi, aşadar cu toţii dorim să ne adăpostim de vremea cea urâtă de afară. Şi cum altfel să ne petrecem timpul dacă nu înconjuraţi de prieteni şi oameni faini? Asociaţia Mai Bine vă propune să ne adunăm laolaltă pentru a savura câte-un film bun şi pentru a schimba idei, impresii, gânduri.

Nov 21, 2011

De atelier de adunăm la Cărturești, ne vorbim lucruri de bine, ne amintim de diverse și lucrăm dibace cu hârtie și ce ne mai pică în mână. Pe 19 noiembrie a mai fost o ediție de lucru manual, o ediție a hârtiei mărunțită, îndoită și lipită în globuri și braduți.

Nov 15, 2011

Cu toţii avem nevoie de câteva repere pentru a nu ne pierde într-un oraş măricel cum este Iaşul. Unii se ghidează după clădiri, alţii reţin mai bine străzile, însă mai sunt unele persoane care ştiu cel mai bine piaţa de unde şi-au luat fructe cu ei, parcul în care s-au plimbat ultima oară sau pista pe care au biciclit cu spor.

Nov 11, 2011

La sfarsit de noiembrie Asociatia Mai Bine, impreuna cu T.E.R.I.S colinda prin zece licee si scoli din Iasi avand un scop educativ. Prin intermediul proiectului “Redu Consumul, Reutilzeaza, Recicleaza” cele dou organizatii, cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Iasi şi al Asociaţiei Recolamp, si-au propus sa contribuie la un mediu mai curat si sa informeze populatia ieseana in ce priveste consumul de resurse si gestionarea deseurilor.

Nov 11, 2011

Cum v-am obișnuit, în a treia sâmbăta din lună, pe 19 noiembrie 2011, va așteptăm la un nou atelier de lucru manual Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează, cu trei ore de activități creative și recreative, de la orele 14 și 17, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.

 


Oct 13, 2011

Sâmbătă, 15 octombrie 2011, va invitam la atelierul de lucru manual Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează, cu trei ore de activități creative și recreative, de la orele 14 și 17, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.

Oct 13, 2011

In intervalul septembrie – decembrie 2011 Asociatia Mai Bine, in parteneriat cu Asociatia T.E.R.I.S, implementeaza Redu Consumul, Reutilizeaza, Recicleaza, un proiect co-finantat de Primaria Municipiului Iasi, care continua pe linia activitatilor derulate in cadrul editiilor anterioare ale proiectului IaSi Recicleaza.


Oct 13, 2011

DEEE este un acronim din ce in des mai utilizat/auzit in jurul nostru. Ce reprezinta acest DEEE? Deseuri de echipamente electrice si electronice. Cuvantul “deseuri”deja ne duce cu gandul la lucruri stricate, uzate, care nu ne mai sunt de folos.

Sep 13, 2011

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, reluăm atelierele de lucru manual Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează. Vă invităm la o nouă ediție, cu trei ore de activități creative și recreative, de la orele 14 și 17, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.

Jun 19, 2011

Asociația Mai Bine și Cafeneaua Acaju vă invită sâmbătă şi duminica, 25, respectiv 26 iunie, între orele 13 și 18 la un nou Bazar Caritabil.


Jun 10, 2011

 

Redu consumul. Reutilizează. Reciclează.

Atelier de lucru manual!

Sâmbătă, 18 iunie 2011, vă așteptăm cu voie bună la un nou atelier de lucru manual, între orele 13 și 16, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.


Jun 1, 2011

Scoala "Ion Simionescu" din Iasi a castigat Concursul "Coltul Verde" organizat de Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp în perioada aprilie – mai 2011, în cadrul celei de-a cincea ediții a proiectului IaȘi Reciclează.

 


May 19, 2011

 

Sâmbătă, 21 mai 2011, vă așteptăm cu voie bună la un nou atelier de lucru manual, între orele 13 și 16, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.


Apr 28, 2011

 

Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp și Primăria Iași vă invită începând cu luna mai 2011 la reciclarea deșeurilor provenite din surse de lumină.


Apr 18, 2011

Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp au dat startul concursului Colțul Verde, organizat în perioada aprilie – mai 2011, în cadrul celei de-a cincea ediții a proiectului IaȘi Reciclează.

Concursul presupune promovarea principiilor ecologice și amenajarea unui Colț Verde în incinta școlii, spațiu creat în vederea colectării selective a următoarelor tipuri de deșeuri: surse de lumină, baterii, echipamente electrice, hârtie, plastic și sticlă.


Apr 13, 2011

Sâmbătă, 16 aprilie 2011, vă așteptăm cu voie bună la un nou atelier de lucru manual, între orele 13 și 16, la Librăria Cărturești din Iași.

În cadrul atelierului din luna aprilie, vom realiza obiecte decorative și bijuterii, inele pentru șervete, suporturi și vase din hârtii, ziare și reviste care pot fi reutilizate și transformate în obiecte creative. Vă așteptăm să împărtășim tehnici și idei creative, dar mai ales să învățăm cum prin gesturile mici de zi cu zi putem reduce consumul, reutiliza și recicla.


Mar 28, 2011

Pe 2 aprilie 2011, începând cu ora 10, vă invităm să plantăm 200 de puieţi, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de primăvară! Acţiunea va avea loc la ieşirea din Iaşi, într-o zonă cu risc de alunecări de teren de lângă bulevardul C. A. Rosetti, în apropierea pârâului Cacaina.

În acest demers ne bucurăm de sprijinul S.C. Servicii Publice Iaşi S.A., care va oferi materialul săditor, va pune la dispoziţie uneltele necesare plantării şi va oferi asistenţă tehnică.


Mar 23, 2011

 

Asociația Mai Bine caută voluntari - îndrumători cu abilități artistice pentru atelierele de lucru manual desfășurate lunar!


Mar 22, 2011

 

 

Asociaţia Mai Bine și Asociația TERIS lansează în această primăvară cea de-a cincea ediție a campaniei IaȘi Reciclează, în parteneriat cu organizațiile Recolamp și Eco-Rom Ambalaje.


Jan 18, 2011

Pe parcursul anului 2010, cu sprijinul financiar al Primăriei Iași și al diverșilor parteneri locali s-a derulat cea de a patra ediție a proiectului IaȘi Reciclează, cel mai mare proiect de responsabilizare socială în domeniul reciclării la nivel local.

 


Dec 4, 2010


E decembrie, e luna în care oamenii îşi amintesc de ceilalţi, de lucrurile simple, luna în care se fac analize şi evaluări, noi vrem să aducem o premieră la Iaşi în luna cadourilor - atelierul de hârtie reciclată.
Te aşteptăm sâmbătă, 11 decembrie, pe parcursul a patru ore, în intervalul orar 12.00 – 16.00 să modelăm împreună hârtia sub forme diferite – pungi, coşuri, bijuterii, globuri, fulgi de nea şi alte decoraţiuni de Crăciun!


Dec 4, 2010

Echipa Mai Bine impreuna cu Cafeneaua Acaju va invita sa va puneti la incercare creativitatea si abilitatile de lucru manual si sa participati la concursul Reciclam pentru un Cadou de Craciun!

Nov 25, 2010

 

IaŞi Reciclează vă invită la videoproiecţii de filme documentare, activitate ce îşi propune să completeze şi să susţină conceptul campaniei noastre de informare şi responsabilizare --- IaŞi Reciclează, ediţia IV.

 

Vineri şi sâmbătă, 26 - 27 noiembrie 2010, la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" Iaşi vă aşteptăm la o sesiune de educaţie nonformală. Videoproiecţiile vor fi urmate de discuţii, iar cele mai bune intervenţii vor fi recompensate cu premii din partea echipei Mai Bine.


Nov 1, 2010

Asociaţia Mai Bine lansează pentru cetăţenii din oraşul Iaşi, concursul Locul bateriilor uzate nu este în casă! Trimite-le la reciclat!

 

Te aşteptăm pe 14 noiembrie 2010, în intervalul orar 12.00 – 18.00, în Cafeneaua Acaju (Str. Sf Sava, Nr. 15) cu cât mai multe baterii portabile consumate.

 


Oct 24, 2010

Daca esti interesat sa abordezi un stil de viata sanatos, cu respect fata de mediu si comunitate si vrei sa afli cum poti contribui la schimbari pozitive în economia locala, te invitam la workshopul de Cultura Civica Contemporana, organizat in cadrul proiectului „IaSi Recicleaza. Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu santos”.


Oct 20, 2010

În luna octombrie 2010, echipa Mai Bine a lansat Harta Eco a Iaşului, centralizând informaţiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viaţă sănătos.

Această iniţiativă şi-a propus să ofere o alternativă la relaţia individ – mediu; pe de o parte, individul, cetăţeanul, consumatorul şi pe cealaltă parte, mediul, ca oportunitate de educaţie, dezvoltare sau simplă interacţiune.

Oct 20, 2010

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.


Sep 15, 2010

Asociatia Mai Bine in parteneriat cu Asociatia TERIS si cu sprijinul financiar al Primariei Iasi lanseaza in luna septembrie 2010, in cadrul celei de a patra editii a campaniei de mediu IaSi Recicleaza, componenta „IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos”.